Multi-Gyn pentru specialist: Pregatire Medicala

Cantitatea de microorganisme care traiesc in interiorul si exteriorul corpului tau depasesc cu mult numarul de celule umane. Noile abordari stiintifice ne arata cat de individuale sunt comunitatile noastre microbiene. Atat de individuale ca pot fi asociate unor amprente. Nu putem sa traim fara ele pentru ca ele se ocupa de functii foarte importante in tractul nostru digestiv si mentinerea mediului acid al pielii si al vaginului. Ideal ar fi sa traim in completa armonie cu microbiota noastra. Echilibrul din acest ecosistem tine in frau bacteriile daunatoare.

In vagin, bacteriile benefice sunt constituite din lactobacilii produsi de acidul lactic. Ele ajuta la a tine departe bacteriile nedorite si alte microorganisme precum candida. Aparitia unui dezechilibru se recunoaste prin schimbari la nivelul scurgerii sau simtpome precum prupit, miros neplacut sau senzatii de arsura.Cea mai cunoscuta afectiune este supradezvoltarea bacteriilor anaerobe denumita Vaginoza Bacteriana, insotita de cele mai multe ori de miros neplacut cauzat de aminele care produc aceste bacterii.(Pinster 1998) Factorii externi ce determina aparitia acestei conditii sunt igiena necorespunzatoare si activitatea sexuala. Dupa actul sexual, pH-ul vaginuli creste semnificativ de la acid la alcalin.(Tevi-Benissan 1997) In acest mediu alcalin numarul bacteriilor daunatoare explodeaza, ajungand la maximum dupa 36 de ore dupa "socul alcalin" indus de sperma.

Compozitia microbiotei vaginale este foarte dinamica si isi schimba reactiile la fluctuatiile hormonale si factori externi precum activitatea sexuala si igiena vaginala necorespunzatoare. In caz de disbioza, lactobacilii benefici sunt depasiti numeric de microbi daunatori precum flora VB sau fungi precum Candida. Cum disbioza este asociata de obicei cu disconfort vaginal precum prurit, miros neplacut, leucoree si durere. pentru ambele situatii, Vaginoza Bacteriana sau Candidoza Vaginala, tratamentele prescire sunt antimicrobiene. Antibioticele si antimicoticele pot sa afecteze sever compozitia microbiotei si sa inhibe microorganismele benefice. Mai mult decat atat, aceste strategii sunt eficiente doar pe termen scurt. Cum metronidazolul este recomandat foarte des in vaginoza bacteriana si clotrimazolul in candidoza vaginala, raportarile de recurenta in infectii sunt din ce in ce mai dese. Exista noi abordari ale acestor probleme care includ geluri acidifiante, stimularea lactobacilililo si solutii naturale cu efect antiadeziv care sa impiedice colonizarea organismului de agenti daunatori. Aceste solutii cu actiune antiadeziva sunt bazate pe ingrediente naturale inovative,. Baza patentata continuta de produsele Multi-Gyn sunt combinate cu alte elemente acidifiante sau prebiotice care previn si trateaza aceste conditii vaginale si disconfortul creat de ele.

Mai multe informatii profesionale: