Bioclin a efectuat diferite studii clinice pe produsele din gama Multi-Gyn. Acestea sunt prezentate in lista de mai jos. Pentru mai multe informatii, asteptam sa ne contactezi.

Studii clinice cu Multi-Gyn Actigel*:

1. Raport pe un studiu de cercetare la femeile cu disconfort vaginal.
Multi-Gyn Actigel a fost declarat ca fiind eficient in eliminarea disconfortului vaginal si un bun sprijin in afectiuni precum vaginoza bacteriana (vaginita non-specifica) si candidoza vaginala. Studiul a fost efectuat incepand cu Octombrie 2013 pana in Ianuarie 2014 pe 50 de femei cu varste cuprinse intre 21 si 61 de ani in Tokyo.
Japan 2013. Kunio Kitamura, MD, Yukihiro Shibui, MD, Kanako Hanaoka, MD, Sayoko Makabe, MD,  Harumi Kubo, MD.

2. Un Studiu farmaceutic observational pe eficacitatea Multi-Gyn Actigel in tratamentul conditiilor vaginale usoare.
Acesta a fost realizat cu un numar de 390 de femei din Italia cu varste cuprinse intre 15 si 65 de ani si arata ca Multi-GYn Actigel este eficient in tratarea disconforturilor vaginale.
Italy 2013. Corman S.P.A.

3. Primul tratament recomandat pentru ameliorarea simptomelor asociate vaginozei bacteriene cu Metronidazol si Multi-Gyn Actigel.
Studiul sugereaza cu Multi-Gyn Actigel ofera o alternativa la interventiile cu antibiotice ca tratament de prima recomandare in vaginoza bacteriana si simtomele asociate. Studiul a fost efectuat cu 47 de femei alese in functie de varsta in Serbia, cu vaginoza bacteriana si simptome asociate.
European Obstetrics & Gynaecology, 2012;7(2):103–6. Tatjana Bojovic, Djordje Bojovic, François-Xavier Boyer de La Tour 2 and Babet te Lamers.

4. Un studiu in vitro pe efectele gelurilor de auto ingrijire asupra microbiotei benefice si daunatoare.
Multi-Gyn Actigel demonstreaza cel mai mic efect asupra lactobacililor si, astfel, pare a fi cel mai potrivit produs in comparatie cu alte geluri similare. Studiul a fost efectuat in vitro in Septembrie 2012 in Olanda de.
European Obstetrics & Gynaecology, 2012;7(2):111–4. Joke A.M. Dols, MD,1,2 Mathilde E. Boon, MD, PhD,2.

5. Un studiu pilot pentru a evalua eficacitatea Multi-Gyn in tratamentul vaginitei si vultitei non-specifice.
In urma acestui studiu se poate concluziona ca Actigel de la Muit-Gyn reprezinta un ajutor extraordinar in ameliorarea simptomelor vulvitei si vaginitei non specifice (64%), ba chiar in multe cazuri vindecandu-le complet. La acest studiu au participat 50 de pacienti, in conditiile in care nu s-a putut da un diagnostic concret in privita cauzei simptomelor inflamatorii.
Uscaciunea vaginala a fost cea mai frecvent raportata problema BioClin B.V, Delft, August 2006. Dr. G. Beyer, Dr. W. F. Beelaarts van Blokland, Dr. R. M. Gaaymans, Dr. M. C. Dersjant,Dr. M. Csanky, Dr. M. E. Boon and Dr. D. Goedhart.

6. Ameliorarea si preventia simptomelor vaginale la femeile aflate la (post) menopauza.
Poate fi concluzionat faptul ca orice gel cu efect de restabilire a aciditatii este benefic dar Complexul 2QR, ingredentul principal din Multi-Gyn Actigel aduce un plus valoare puternic in ameliorarea si preventia recurentei simptomelor vaginale. In cadrul studiului au fost luate sub observare 68 de femei.
Uscaciunea vaginala a fost cea mai frecvent raportata problema BioClin B.V, Delft, October 2005. Dr. Boris Divic, Dr. Marta Savic, Dr. Zoran Sretenovic, Dr. Marjan Huljic, Sanja Djurovic, Gordana Obradovic-Hajdukovic and Dr. Matthijs Boon.

7. Multi-Gyn Gel in Preventia si tratamentul vaginozei bacteriene:o evaluare citologica bazata pe dovezi.
Rezultatele acetui studiu arata ca aplicarea regulata de Multi-Gyn Actigel reprezinta un instrument eficient in preventia si tratamentul suprapopularii agentilor patogeni cocoizi si scade recurenta Vaginozei Bacteriene. Tot in cadrul acestui studiu au fost analizate frotiurile unui grup de 40 de Medici Generalisti.
Unpublished controlled clinical trial by BioClin B.V, Delft, August 1999, Dr. Mathilde E. Boon; Dr. Annelize Goedbloed.